Vad tänder tjejer på?

Vad tänder tjejer på?

Brudar tänder inte på muskler och stor snopp som många män verkar tro! Vad tänder då tjejer på? Vad är det som kan få en tjej upphetsad, så sexuellt tänd att hon helt enkelt inte kan motstå dig? Tanken har svindlat för många. Somliga har trott sig ha svaret och levt därefter.

Men nu är ingen av oss någon Don Juan, Valentino eller Brad Pitt. Vi är inte oemotståndliga. En snabb titt i spegeln och vi känner oss smått nedslagna men någon sorts regel måste väl finnas?

Något som kan få en tjej att tända? Muskler? Bred, hårig bringa? En ordentlig apparat mellan benen – en redig sak som inga byxor kan dölja? Mörka, djupa ögon? Ett snett, gåtfullt och lovande leende? Tittar man på annonser med snygga välbyggda män, ser på porrfilmer med storkukade killar eller läser knullnoveller så är det lätt att få en felaktig bild vad tjejer egentligen vill ha.

Fel! Muskler, hår på bröstet och bula i brallan får inte tjejer att tända. Det har en rad undersökningar visat med största tänkbara tydlighet. Det är stjärten som gäller mina herrar! Om det är någonting som tjejer tänder på, så är det häcken.

Här är tio-i-topp-listan på de fysiska företräden som tjejer tänder på. Just den här listan har vi hämtat ur boken ”Kärlekens mysterier'”, utgiven på bokförlaget Forum i Sverige.

Detta tänder tjejer på

 1. Stjärten —39 procent
 2. Allmän smärthet – 15 procent
 3. Platt mage – 13 procent
 4. Ögonen – 11 procent
 5. Långa ben – 6 procent
 6. Håret – 5.5 procent
 7. Lång kroppslängd – 5 procent
 8. Halsen – 3 procent
 9. Snoppen – 2 procent
 10. Muskulös bringa och breda axlar – 1 procent

inte Men nu får det förstås inte vara vilken stjärt som helst. Och inte något ostrukturerat gällivarehäng heller. Alla gjorda undersökningar är eniga i ett avseende – rumpan skall vara liten och bestå av fasta skinkor. Men livet behöver vara slut för att naturen försett dig med en ordentlig och sittvänlig dyna. Det finns ändå hopp.

Svaren heter framgång och makt. Bland kärlekens mysterier ingår nämligen också en lista på vilka egenskaper tjejerna tycker det är viktigt att vi killar skall ha. Och den toppas av framgång och ledarförmåga.

Så här ser listan på egenskaper tjejer gillar ut:

 1. Framgång
 2. Ledarförmåga
 3. Yrkesfärdighet
 4. Färdighet för ekonomi – rik med andra ord
 5. Underhållningstalang
 6. Intellektuell förmåga
 7. Sunt förnuft
 8. Idrottsliga färdigheter
 9. Teoretiska färdigheter

Så med andra ord, du skall vara en framgångsrik ledartyp, skicklig i ditt jobb, gärna rik och utrustad med lite fast rumpa och platt mage – Då tänder tjejerna. Inte behöver du stoppa näsdukar i badbyxorna, man blir sexigare av att tro på sig själv en aning! Liten snopp duger bra även om få killar verkar tro det.

Andra saker tjejer gillar

Men vad skall vi andra göra? Vi som vare sig haft den där framgången eller fått någon ordning på rumpan? Skall vi gå omkring och sukta i ett livslångt celibat? Ingalunda. Det finns utvägar även för oss. Svaret heter värme, kärleksfullhet och mod att visa våra känslor – gråta till exempel. Det finns det andra undersökningar som ger klart belägg för och att inte en snygg kropp är det viktigaste.

Nu skall det vara en kille med självförtroende, som är beredd att slåss för de sina – sin familj och dem han tycker om. En kille som vågar visa värme, ömhet och mod att se ett nederlag i vitögat. Tuffa stålmän, aggressiva och baddare i sängen, väcker inte längre beundran hos tjejer. Dagens tjejer söker en partner där de bästa manliga och kvinnliga egenskaperna kombineras.

Nu är det väl på plats att ta alla undersökningar som gjorts i det här ämnet med en nypa salt – även om de kan ta död på en massa fördomar som får vanliga killar att bli skraja för att närma sig tjejer.

En sak är dock klar. Det är inte utseendet som avgör i första hand. Det är oftast de inre kvaliteterna som får tjejerna att tända.

Vi behöver vare sig vara Volvochef eller muskelbyggare för att få tag i en tjej. Det räcker med mycket mindre än du tror. Lite självförtroende, till exempel. Den som tror på sig själv kan uträtta underverk, brukar det heta – och det ligger en hel del i det slitna uttrycket. Den som tror tillräckligt om sig själv har större chanser att få den tjej han vill, än den som tror att han ingenting är värd. Ett misslyckande behöver inte vara hela världen. Att bli nobbad betyder inte slutet.

Killar som tror att tjejer ständigt söker efter tilltalande fysiska egenskaper – en snygg kropp eller en snopp som är större än de flestas och sedan förbannar sin egen hydda och ynkliga organ, är ett typiskt exempel på dåligt självförtroende. Följden blir att tjejerna tappar intresset. Inte för att de kroppsliga företrädena saknas, utan just därför att självförtroendet är så dåligt. Det kallas att lura sig själv. Tjejernas avståndstagande blir bara en bekräftelse på att man lika bra kan gå och hänga sig. Med det här utseendet har man ändå ingen chans. Den onda cirkeln är sluten.

”Om en man tror att han är sexig, så är han det”, lär Marilyn Monroe en gång sagt. Förmodligen visste hon exakt vad hon talade om. Som dyrkad och sexig superstar, kunde hon ha valt de snyggaste, tuffaste och läckraste killarna i världen. En blick och de hade kastat sig för hennes fötter. Ta en titt på de män hon älskade och levde med. Inte har de fått många andra kvinnohjärtan att klappa. De hade andra kvaliteter som gjorde dem till män. Självförtroende, bland annat.